Henry Dijkhoff

Henry, portrettist en colorist, laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet; bepaalde lichtval in combinatie met schaduw en kleur, maar ook door verhalen. Verhalen die verteld worden door mensen; een uitdrukking, een verschijning, een gebaar of een blik. Hij werkt vanuit waarneming zoekend naar de unieke persoonlijkheid, met oog voor poëzie. Hij is gefascineerd door de kleurrijke diversiteit van mensen, verschillende culturen en mooie kleuren. Dat is ook te zien in zijn werk. Met passie en kundigheid brengt hij karakter in beeld. Al meer dan tien jaar geeft Henry met veel passie en plezier schilder- en tekenles. Graag geeft hij zijn vakkennis van de Klassieke Academie voor Schilderkunst door.
 

Klassieke Academie Groningen

In 2014 heeft Henry de Klassieke Academie afgerond. Op de Klassieke Academie heeft hij het vak kunstschilderen geleerd. Het accent lag op het beheersen van de technieken en niet op het concept. Leren kijken door heel veel te tekenen. Het spelen met de toonwaarden en vormen, het creëren van compositie als belangrijkste fundament van ieder werk, het vertellen van wat je over wil brengen door expressie en sfeer te creëren. Compositie van kleur als smaakmaker en temperament. Hij heeft veel geleerd  van gerenommeerde kunstenaars zoals:  Jan van Loon, Juane Xue, Rein Pol, Sam Drukker, Xandra Donders, Henk Helmantel en Matthijs Röling.

Zijn lessen

Bij de lessen wil hij graag de essentie van kunstschilderen overbrengen: en dat is kijken. De cursist leert naar waarneming portret te tekenen en schilderen. 
Hij vindt het heel leuk tijdens de lessen te vertellen wat hij ziet en laat zien hoe de illusie te scheppen op de doek van wat hij ziet en ontdekt gaande weg dat de cursist de contrasten ook meer gaat zien en groeit in het toepassen van de geleerde technieken. De lessen zijn opgebouwd op een directe manier van schilderen, in één zittijd: alla prima. Dit resulteert in levendige portretten. Kortom: bij Henry als docent leert de cursist om goed te kijken en de nodige teken- en schildertechnieken toe te passen. 

Voor meer informatie over Henry en zijn werken kunt u ook zijn online portfolio bekijken.

Werken van Henry